fotki mojego wnętrza troche nie wyraźne ale aparat nie najlepszej jakości
Mod podświetlenia zegarów - wersja light
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez aartuAaaaa czy robił ktos taki zabieg w Octavi II ???
Zaznaczam, że starałbym się pomagać jak to tylko byłoby możliwe.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez micnuraartu napisał/a:
Aaaaa czy robił ktos taki zabieg w Octavi II ???
To jak tam? Ma ktoś już dwójkę z diodami? Chętnie bym skorzystał z porad odnośnie wymiany... a może jest ktoś chętny się tego podjąć z okolic Katowic (nico21 ?, koja86 ?) za odpowiednią ilość dobrej szkockiej whisky lub co tam komu odpowiada? Mogę dojechać w promieniu 150-200 km, nie ma problemu.
Zaznaczam, że starałbym się pomagać jak to tylko byłoby możliwe.
Komentarz
-
-
a ja mam takie pytanko, spotkałem sie juz z kilkoma postani w których stwierdzono że po modyfikacji szafy " daje po oczach". czy ktoś wykonał juz update instalacji o regulacje jasności podświeltenia? chodzi o instalacje fabrycznie nie wyposażoną w regulacje. problem w tym ze po dłuższej trasie w nocy oczy zaczynają odczuwać zmęczenie.
Komentarz
-
-
ok dzięki. tak własnie chce zrobić z tym ze jeszcze nie mam tego elementu z potencjometrem. mam tylko regulacje wysokości świateł. w aso powiedzieli zę wystarczy wsadzić regulateo fabryczny i powinno dzialac bez grzebania w kablach. po wykonaniu zadania złoże rapotr.
[ Dodano: Sob 24 Sty, 09 16:13 ]
I tak jak można było się spodziewać nie poszło jak myślałem! Regulator podwójny ( wysokość świateł i podświeltenia) ma inną kostkę, co raczej jest oczywiste ze względu na większą ilość kabli. A dokładnie o jeden kabelek więcej. 4 Pozostałe tak jak w regulatorze pojedynczym mają swoje miejsce i wszystko działa ( regulacja wysokości świateł) pozostaje problem z tym jednym kabelkiem. I tu mam pytanie do znających lub wiedzących gdzie prowadzi kabel nr 58 od regulatora podwójnego?? Wychodzi z niego 5 kabli: G, 31, 56b 58d i nie szczęśliwy 58. Proszę o pomoc i informacje. Z góry dzięki.
Michał
Komentarz
-
-
A wracając do tematu ściemnienia. Rezystora nie da się wstawić Potencjometr steruje elektroniką. Ściemnianie diód jest realizowane za pomocą napięcia nie prądowo. To nawet nie jest zwykły potencjometr. Ma trzy nóżki. Jedną zasilającą a dwie regulacyjne. Kiedy na jednej opór sie zwiększa na drugiej sie zmniejsza. Na zailanie podświetlenia dałem diody zenera 4 szt aby zmniejszć napiecie ale efekt marny. Podswietlenie zbytnio nie sciemniało a za to podczas jakiegos poboru pradu mruga mi podswietlenie paliwa i temp.
Czy ktoś z was juz cos z tym próbował zrobić??
Komentarz
-
-
witam. tak ja próbuje od jakiegoś czasu. rzeczywiście rezystor na kablu nic nie dale, w momencie zmniejszania rezystancji w pewnym momencie poprostu wszystko gaśnie. po przełożeniu zegrów do cordoby zciemnianie działa więc rozwiązanie jest w kablach. temat został wrzucony elektryką z seata, mają rozgryść temat i mam nadzieje ze za niedługo będziemy mieli lekarstwo na mocno świecące zegary.
pozdrawiam.
jak coś będe wiedział odrazu piszę.!
Komentarz
-
-
pemo23, Świetnie to wygląda. Gratulacje12-2000r. 1.9 TDI 110KM ASV SOLUTION
FOTKI - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24820
Komentarz
-
-
Jest ktoś z wawy lub okolic, kto by zmienił podświetlenie w mojej OI??Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
piotrek_os, wszystko przez Ciebie
gdybys mi nie podesłał linka to bym nie robił tego ale dziekujęOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
Komentarz